Dyson lanceert de nieuwe Airblade 9kJ handdroger, de snelste en meest energie-efficiënte handdroger met HEPA-filter. Hiermee kunnen mensen snel en hygiënisch hun handen drogen in slechts 10 seconden. Opvallend is dat een droogbeurt met de nieuwe Airblade veel minder energie kost dan bij het gebruik van papieren (wegwerp) handdoekjes.

Drie jaar in ontwikkeling

Het heeft 3 jaar gekost om de Dyson Airblade 9kJ-handdroger te ontwikkelen. Er zijn dan ook meer dan 700 prototypes gebruikt. Met als uiteindelijke resultaat: dat de nieuwe Dyson Airblade de stilste Airblade handdroger tot nu toe is. En hij is snel, want je handen zijn in 10 seconden droog. Dankzij vooruitgang op het gebied van motor- en luchtstroomtechnologie verbruikt de nieuwe Dyson Airblade 9kJ-handdroger tot 80% minder energie dan de originele Airblade-handdroger. Terwijl het tot 85% minder kooldioxide-uitstoot per droogbeurt produceert dan papieren wegwerphanddoekjes.

Instinctief willen onze ingenieurs producten verbeteren. Efficiënter en met minder materiaal. Dit zit gebakken in ons DNA, en we zijn er dagelijks mee bezig – zelfs in de toiletruimte,,” aldus James Dyson, oprichter en hoofdingenieur van Dyson.

Papieren handdoekjes

In 1907 werden papieren handdoekjes voor het eerst geïntroduceerd en de elektrische handdroger verscheen voor het eerst in 1948, maar beide hebben zo hun tekortkomingen.

Het vinden van een betere manier is fascinerend. In 2006 werd de Dyson Airblade-technologie uitgevonden. Voor het eerst werd er onverwarmde lucht gebruikt om water van de handen af te blazen. Zo werden de handen snel droog, en werd het energieverbruik verminderd in vergelijk tot de traditionele droogmethodes zoals papieren handdoekjes,” zo voegt James Dyson eraan toe.

Dyson Airblade 9kJ
De ‘binnenkant’ van de Dyson Airblade 9kJ