Ford onthult komende maand tijdens de LA Motorshow zijn eerste – op een Ford Mustang geïnspireerde SUV. De auto zou de codenaam ‘Mach 1’ hebben mee gekregen. Als je het hoort (en ziet) kan het niet snel genoeg 17 november zijn.

Als we het trachten te ontleden is daar eerst Ford, nog geen reputatie met volledig elektrische auto’s, de Mustang, ongekend bruut, heel veel Rock & Roll, snelheid en een American icon, elektrisch, dat betekent heel veel vermogen want anders link je hem sowieso niet aan een Mustang. En als klapper op de vuurpijl een SUV die ook al geïnspireerd is op die Mustang. Als je dat bij elkaar optelt moet het op voorhand al een waanzinnige auto zijn.

Ford’s eerste elektrische auto (EV)

Ford het bedrijf met zo’n lange en indrukwekkende reputatie. Ook het merk van nog steeds de meest verkochte auto ter wereld de F-150. En dan is het 2019, het begin van een nieuw tijdperk met gelijk maar een volledig elektrische SUV. Veel weten we er nog niet over maar als de geruchten kloppen trek hij gelijk op naar de 500 km op een volledige lading. Dat lijkt me vooral wenselijk in de VS waar de wegen wat langer zijn en je niet iedere 20 mijl een laadpaal ziet staan. In Europa is 500 km gewoon veel in het huidige tijdperk van EV’s.

Ford Mustang EV SUV

Hoe we de woorden in de juiste volgorde moeten zetten we niet. Hij is in ieder geval voorzien van volledige camouflage al wel opgemerkt in de VS. Speculaties over de prijs zijn er ook al en zegt ons in Europa 50.000 dollar weinig en kunnen we bij zo’n icon daar niets bij voorstellen.

Duidelijk is wel deze EV zo maar het flagship kan worden van Ford. Hoe slim maar meer nog geweldig is het om de SUV te koppelen aan een Mustang. Iedere andere Ford was mooi geweest maar een Mustang, daar wordt iedere autoliefhebber toch even wat stiller van.

Ford toekomst-2019
Afb. Looking Further with Ford