In Nederland weten we nog steeds niet helemaal wat we nu precies met het Amerikaanse Halloween aanmoeten, maar het is in ieder geval een goede reden voor een goed (verkleed)-feestje. Dat geldt niet alleen in het echte leven, want ook in games valt er genoeg te beleven deze Halloween.

Een game die de afgelopen jaren Halloween in games zo’n beetje heeft heruitgevonden, dat is Overwatch, maar Grand Theft Auto Online deed het de jaren geleden ook erg goed met Lost vs Damned. Zelfs Google liet zich vorig jaar verleiden om met een creatieve oplossing voor het spookachtige evenement te komen. Dit jaar kun je in menig game niet om Halloween heen. We maakten een selectie voor je:

World of Warcraft: Hallow’s End

Van 18 oktober tot 1 november is het in World of Warcraft traditioneel gezien wat enger. Speel je het spel in de moderne variant, dan kun je op een heleboel quests rekenen én mogelijk zelfs die zeer gewilde Horseman’s Reins mount. In de klassieke variant kun je “langs de deuren gaan” met weeskinderen. Verschil moet er zijn.