Velen hebben vandaag een dagje vrij gepland. Niet om te genieten van een lekker lang weekend, maar omdat vandaag in het teken staat van de nieuwe Call of Duty: Modern Warfare. Vanaf vandaag, 25 oktober 2019, wereldwijd verkrijgbaar voor Playstation 4, Xbox One en PC.

Modern Warfare wordt uitgegeven door Activision en is ontwikkeld door Infinity Ward. Spelers worden gedropt in een editie van één van de meest iconische game-series. Activision’s nieuwe Call of Duty verenigt de community door cross-play en ondersteuning van cross-progressie. Na de release zal er regelmatig gratis content voor de game verschijnen op alle platformen.

Het is een van de populairste game-series ooit en ze keren terug met weer een nieuwe ervaring. De Call of Duty-community komt samen door crossplay, cross-progressie en het verwijderen van de Season Pass, post-launch multiplayer maps en modi voor alle platforms. Daarnaast biedt de nieuwe engine spelers een fotorealistische ervaring.

De lancering

“De reacties vanuit community zijn nu al geweldig en we kunnen niet wachten tot onze fans vandaag samen kunnen gamen,” aldus Patrick Kelly, co-studiohoofd en creative director van Infinity Ward. “Modern Warfare zit bomvol campaign- multiplayer- en coöpcontent en biedt voor ieder wat wils, wat je speelstijl ook is. En… de lancering is nog maar het begin.”

Cross-progressie

Modern Warfare biedt cross-progressie door de hele game. Spelers kunnen de story-campaign doorlopen, strijden in de online-multiplayer en samen met vrienden spelen tijdens een geheel nieuwe Special Ops uitdaging.

“Er gaat niets boven Modern Warfare, dit is één van de populairste game-series nu beschikbaar. Door deze titel een nieuwe vorm te geven, levert Infinity Ward een waanzinnige, nieuwe ervaring die de lat voor deze franchise nog hoger legt,” zei Byron Beede, executive vice president en general manager van Call of Duty bij Activision.