Een gloednieuwe elektrische hypercar van Jaguar. Dat klinkt geweldig, maar je hoeft nog geen tickets te kopen voor alle autoshows die nog komen. De nieuwe bolide komt namelijk niet fysiek uit, slechts in de game Gran Turismo Sport.

Vision Gran Turismo

Vanaf november kun je op de PlayStation 4 rijden in de nieuwe elektrische auto van Jaguar. Het merk werkt mee aan het Vision Gran Turismo-project, wat tot nu toe zes jaar loopt en al enkele bijzondere bolides heeft voortgebracht in het racespel.

De nieuwe van Jaguar heet Vision Gran Turismo Coupé en deze hangt goed laag bij de grond. Het virtuele voertuig heeft ongeveer 1.020pk, kan 320 kilometer per uur en maakt gebruik van een systeem van drie motoren die alle wielen aandrijven. Inspiratie kwam van diverse auto’s uit de historie van het merk, maar het heeft ook wel iets weg van een Aston Martin.

Jaguar Vision Gran Turismo