Een deel van de Netflix kijkers in Nederland heeft toegang tot een kleiner aanbod van titels dan anderen, heeft een onderzoek van Streamwijzer uitgewezen. Dit is blijkbaar compleet afhankelijk van op welke taal je je Netflix hebt ingesteld; Engels of Nederlands.

Avatar: The Last Airbender

Vooral bij series is er een vrij groot verschil: 78 titels (6% van het totale aanbod) zijn niet beschikbaar voor kijkers met Nederlandse profielinstellingen. Zodra je het profiel op Engelstalig zet komen deze titels vrij. Dit heeft niets te maken met regio’s, simpelweg taalinstellingen van de menu’s. Het tweede en derde seizoen van Avatar: The Last Airbender zijn bijvoorbeeld verborgen voor kijkers met Nederlandstalige instellingen. Ook zijn Victorious, Sam & Cat en Angry Mom niet aan het Nederlandstalige aanbod toegevoegd. Streamwijzer heeft alle onzichtbare titels in een handige lijst gezet. Als het gaat om films valt het mee. Er zijn in totaal zes films (0.3% van het totale aanbod) onzichtbaar voor kijkers met Nederlandse instellingen.