Samsung Galaxy S10 is de laatste tijd veel in het nieuws door de problemen met de vingerafdrukscanner, waar Samsung inmiddels een update voor maakt. Laat je daardoor echter niet verkeerd informeren: de Galaxy S10 is daarnaast een heel fijn toestel dat het weer even helemaal anders doet.

Samsung Galaxy S10

De Samsung Galaxy S10 is sinds maart dit jaar op de markt. De smartphonereeks Galaxy S van Samsung was een paar jaar ingedut, maar heeft inmiddels een flinke upgrade gekregen in de nieuwste telg van de familie. Dat is bijvoorbeeld te zien aan de performance van de telefoon, die aanzienlijk sneller is en beter lijkt te kunnen multitasken dan ooit tevoren. Het geheugen van 8 GB Ram zal daar ongetwijfeld iets mee te maken hebben.

Samsung heeft bovendien het ontwerp flink aangepast, waardoor de telefoon wat meer opvalt. De schermranden zijn flinterdun en dat geeft de telefoon een moderne look en feel. Wat daarbij helpt is dat de notch aan de rechterkant in de bovenhoek zit. Eigenlijk mag je het bijna geen notch noemen, maar is het slechts een klein gaatje waarin je de camera ziet. Daaromheen zitten gewoon pixels en zie je gewoon je scherm. Dat is waarschijnlijk even wennen na al die notch’s, zeker omdat er een ‘gaatje’ in je telefoon zit, maar het werkt prima.

Groothoeklens

Over camera’s gesproken, aan de achterkant vind je onder andere een indrukwekkende 16MP-groothoeklens en de mogelijkheid om zowel van dichtbij als veraf scherpe foto’s te maken dankzij de 12MP-camera en de telephoto-camera die ook 12MP is. Je kunt daarmee foto’s maken met kleuren die van het fantastische AMOLED-scherm afspringen. Dus daarin valt Galaxy S10 zeker niet tegen. Ook de selfiecamera is erg goed, waardoor dit een zeer toekomstbestendige keuze is. Heb je de Samsung S10 al in bezit? Dan is het mogelijk om een sim only af te sluiten in de plaats van een toestel in combinatie met een abonnement.

Je kunt de Samsung S10 al aanschaffen voor 600 euro. Het is ook mogelijk het toestel in combinatie met een abonnement aan te schaffen, maar let daarbij wel op dat je niet het risico loopt op een BKR-registratie.

Dit is een samenwerking.