Er heerst wat spanning tussen Hollywood’s grootste regisseurs en fans van superhelden-films zoals The Marvel CInematic Universe. Disney CEO Bob Iger komt gelukkig op voor de fans.

‘Verachtelijk’

Tijdens een Wall Street Journal conferentie werd Iger gevraagd naar de recente kritieken die regisseurs Martin Scorcese (Taxi Driver, Goodfellas) en Francis Ford Coppola (The Godfather, Apocalypse Now) hadden tegen films gebaseerd op de stripboeken van Marvel. Scorsese vergeleek Marvel-films met pretparkattracties, terwijl Coppola een stap verder ging en superheldenfilms ‘verachtelijk’ noemde. Iger reageerde op de woordkeuze van Coppola en zei: ‘Ik bewaar het woord ‘verachtelijk’ voor iemand die massamoord heeft gepleegd.’

Verscheidene acteurs en regisseurs die betrokken zijn bij Marvel-projecten, waaronder Robert Downey Jr., Sebastian Stan en Jon Favreau hebben gereageerd op de opmerkingen, maar die van Iger zijn het meest veroordelend. De CEO van Disney zei dat hij “verbaasd” was over de kritiek en voegde eraan toe dat het “respectloos is voor alle mensen die aan die films werken.” Hij voegde daaraan toe: “Als ze graag willen zeuren over films, dan moeten ze dat zeker blijven doen.”

View this post on Instagram

Many of our grandfathers thought all gangster movies were the same, often calling them “despicable”. Some of our great grandfathers thought the same of westerns, and believed the films of John Ford, Sam Peckinpah, and Sergio Leone were all exactly the same. I remember a great uncle to whom I was raving about Star Wars. He responded by saying, “I saw that when it was called 2001, and, boy, was it boring!” Superheroes are simply today’s gangsters/cowboys/outer space adventurers. Some superhero films are awful, some are beautiful. Like westerns and gangster movies (and before that, just MOVIES), not everyone will be able to appreciate them, even some geniuses. And that’s okay. ❤️

A post shared by James Gunn (@jamesgunn) on