Er gaat een nieuwe Game of Thrones serie in productie bij HBO. Het wordt een verhaal gebaseerd op George R. R. Martin’s werk over het huis van de Targaryens. Het speelt zich vóór Game of Thrones af en gaat ‘House of the Dragon’ heten.

House of the Dragon

De serie is gebaseerd op het boek Fire and Blood van Martin, die bovendien een producer van de serie is. Het verhaal van Fire and Blood is de bloederige geschiedenis van het huis Targaryen, de voorouders van Daenerys, terwijl ze verstrikt zijn geraakt in een burgeroorlog. De serie van tien afleveringen speelt zich 300 jaar vóór Game of Thrones af. HBO maakte deze aankondiging tijdens een event voor HBO Max: een nieuwe streamingservice die volgend jaar uit gaat komen. Dit nieuws komt enkele uren nadat een andere Game of Thrones spin-off is gecanceld.