Dit weekend staat voor Blizzard-fans in het teken van feest, want het jaarlijkse evenement van het gamebedrijf vindt weer plaats: Blizzcon. Het belooft een interessante editie te worden in het licht van de Hong Kong-protesten, maar vooral eentje waarin waarschijnlijk grote games uit de doeken worden gedaan zoals Overwatch 2 en Diablo 4.

Blizzard ligt de laatste weken enorm onder vuur, nadat het de professionele gamer Ng Wai Chung (Blitzchung) strafte. Blitzchung sprak zijn steun uit aan de protestanten in Hong Kong, wat volgens Blizzard tegen hun beleid was. Het zou mensen namelijk kwetsen en Blizzard wil niet hebben dat zijn esports-talenten dat effect hebben op anderen. Fans denken daar anders over en zien het als censuur en een oneerlijke behandeling, waarop protesten zijn aangekondigd tijdens Blizzcon 2019.

Overwatch

De eerste Overwatch dateert alweer uit 2016, dus het zal ons niets verbazen als Overwatch 2 inderdaad al vrij ver in ontwikkeling is. Het schijnt niet een grote nieuwe game te zijn, maar meer een meer verhalend vervolg op Overwatch. Eigenlijk zoals de tweede chapter van Fortnite, maar dan met een iets minder dramatische overgang. Wat je kunt verwachten zijn een nieuwe modus, nieuwe maps en helden én waarschijnlijk een PvP-modus genaamd Push. Echo wordt verwacht als nieuwe hero. Ze staat vast niet toevallig op de belangrijkste reclameposter voor Blizzcon 2019. De vraag is inmiddels dan ook niet helemaal meer óf de game wordt aangekondigd, maar of het een aparte game wordt of een update voor het origineel.

Diablo 4

Dat Diablo 4 komt, dat is ook inmiddels al nagenoeg zeker. Er is een artbook uitgelekt waarin tekeningen van Diablo 1 tot en met 4 zitten. In datzelfde boek wordt bovendien onthuld dat Lilith een rol zal spelen in de aankomende game. Lilith is bekend uit Diablo 2, waarvan op deze Blizzcon ook nieuws wordt verwacht in de vorm van een remaster. Verder is het eigenlijk bijna onvermijdelijk geworden om de grote Diablo aan te kondigen, nadat fans vorig jaar enigszins teleurgesteld waren door de aankondiging van een mobiele Diablo. Een eventuele aankondiging van Diablo 4 was toen iets te veel gehyped. Er wordt naast Diablo 4 een remaster verwacht.

World of Warcraft Shadowlands

Er zwerft al een aantal dagen een afbeelding op het internet van de zittende Lich King: Bolvar Fordragon (zie de afbeelding boven dit artikel), wat menig fan erg blij maakt. De verwachting is dat de nieuwe uitbreiding van World of Warcraft Shadowlands zal heten, omdat het zich daar naar alle waarschijnlijkheid veel afspeelt. Immers is de Battle of Azeroth inmiddels langzamerhand naar zijn einde aan het gaan en is het de hoogste tijd voor iets nieuws. Over World of Warcraft is meer nieuws: de spin-off Hearthstone wordt wederom voorzien van een uitbreiding, als we de onderstaande teaser mogen geloven.

Blizzcon begint vandaag en duurt het hele weekend.