Heb je een startend bedrijf en zoek je naar het perfecte CMS systeem? De beslissing met welk systeem jij je nieuwe bedrijf online wilt vormgeven, kan lastig zijn. Er zijn veel alternatieven, met ieder hun voor- en nadelen, op budgettair vlak, gebruiksvriendelijkheid of de functionaliteiten. Is WordPress het juiste platform voor jouw startup-site? In dit artikel zullen we de belangrijkste redenen uitlichten waarom je zou kunnen overwegen om voor WordPress te kiezen. Dan kun je kijken of dit voor jou voldoende informatie is om de stap te maken, of toch te kiezen voor een ander CMS.

1 – WordPress is beginnersvriendelijk

Ben je zelf geen developer en niet ervaren met het bouwen van websites? Met WordPress vormt dat geen belemmering. Het platform is zowel gebruikers- als beginnersvriendelijk. Werken met de WP backend is zelfs minder ingewikkeld dan het beheren van een Facebook-pagina. Je hebt tot vrijwel alles toegang vanuit één interface, waaronder:

  • Het maken van nieuwe pagina’s
  • Blogberichten publiceren en beheren
  • Het website ontwerp aanpassen
  • Beheer van je mediabibliotheek
  • Toevoegen van nieuwe functionaliteiten aan je site
  • (Technisch) onderhoud aan de website
  • De verschillende auteurs of medewerkers beheren en ook hun gebruikersrechten

En alles via een overzichtelijk dashboard, zonder enige codeerkennis. Met de nieuwe editor kun je de meest complexe ontwerpen maken met het gemak van een tekstverwerker.

DutchCowboys WPL 1