Afgelopen weekend zijn de nominaties voor de Drone Awards 2019 bekend gemaakt. Er zijn weer 8 genomineerde dronevideo’s die strijden om een prestigieuze Drone Award, verdeeld over 2 nieuwe categorieën ‘Nationaal’ en ‘Internationaal’. Voor alweer het zesde opeenvolgende jaar maken acht dronepiloten dit jaar kans op een Drone Award. Tot 1 december 2019 kunnen bezoekers via DroneAwards.nl hun stem uitbrengen.

Vorig jaar ging er ondermeer een award naar Marco Borsato. En ook Coen Swijnenberg heeft al eens de award gewonnen met een vakantie video van Sri-Lanka.

Voorgaande jaren werden er prijzen uitgereikt in de categorieën ‘Luchtfotografie’ en ‘Racing’, maar aangezien de drones uit beide categorieën steeds meer aan elkaar gewaagd zijn, zijn deze twee samengevoegd en worden de video’s nu verdeeld in de nieuwe categorieën ‘Nationaal’ en ‘Internationaal’.

Nationaal

In de categorie ‘Nationaal’ zijn vier video’s genomineerd die allemaal boven Nederlandse bodem zijn opgenomen. Jelte Keur en John David Verolme maakten beide luchtopnames van het kleurrijke Nederland waarin de tulpenvelden prachtig in bloei staan. Tim Burgmeijer geeft je alvast een voorproefje op de Grand Prix van Zandvoort waar de Formule 1 na 35 jaar weer terugkeert. Thomas de Koster nam zijn zelfgebouwde quadcopter mee naar het strand bij Vrouwenpolder in de provincie Zeeland waar hij tientallen kitesurfers op unieke wijze over het water volgde.