Singles Day, Black Friday, Cyber Monday, Sinterklaas, Kerstmis; tijdens alle aankomende feestdagen gaat het aantal webshoporders die van 2018 weer ruim overtreffen. Wil je jouw bestelling dus op tijd ontvangen? Wacht dan niet tot het laatste moment. Zoals het er nu uitziet zal de drukste verzenddag de maandag voor kerst zijn. Dan zullen alle last minute kerstorders van het weekend verzonden worden. Deze maandag worden er 80% meer pakketten verstuurd in vergelijking met een normale maandag. Daarmee is kerst ook ongetwijfeld weer de populairste feestdag van dit jaar.

Deze voorspellingen zijn gedaan door Sendcloud, de alles-in-één verzendsoftware voor online retailers op basis van data over pakketvolumes.

Black Friday & Cyber Monday

De nog wat meer ‘nieuwere’ feestdagen Black Friday en Cyber Monday doen nog maar weinig onder voor de traditionele feestdagen. Waar de kerstweek op +81 procent staat, staan de weken van de nieuwere feestdagen er ook goed voor met +53 procent (Black Friday) en +74 procent (Cyber Monday) ten opzichte van een normale week buiten het piekseizoen.

Uiteraard helpt ook Sinterklaas mee aan de stijgende lijn aan het eind van het jaar. Cyber Monday valt dit jaar op 2 december, waardoor de echte grote pakketdrukte begint in de week van Cyber Monday en Sinterklaas.

paketten
Voorspelling aantal pakketzendingen 2019 ten opzichte van normale weken buiten piekseizoen en 2018