Zo veel series om te kijken, zo weinig tijd. Komt dit gevoel je bekend voor? Dan klinkt de optie om je favoriete serie versneld af te kunnen spelen je vast als muziek in de oren. Sinds een paar weken test Netflix de optie om de afspeelsnelheid van films en series aan te kunnen passen op Androidtelefoons. Het duurde niet lang voordat de kritiek losbarstte, vooral uit de hoek van serie- en filmmakers. Netflix verdedigt de controversiële keuze in een verklaring.

Sneller bingen

Kort nadat bekend werd dat Netflix de feature aan het testen was die het mogelijk maakt voor Androidgebruikers om de afspeelsnelheid aan te passen, sprongen filmliefhebbers en mensen uit de Hollywoodwereld op de barricade. Ze vinden dat de functie hun artistieke integriteit ondermijnt.

Zo uitte filmregisseur Judd Apatow – bekend van filmkomedies als Bridesmaids en Superbad – zijn ongenoegen op Twitter: ‘Nee, Netflix, nee. Dwing me niet om elke regisseur en seriemaker op aarde te bellen om dit te bevechten. Bespaar me de tijd. Ik zal winnen, maar het zal veel tijd kosten. Fuck niet met onze timing. We geven jullie mooie dingen. Laat ze zoals ze bedoeld zijn om te kijken.’