De gamedienst van Apple is er. Apple Arcade is officieel uit in Nederland en dat betekent dat je nu een abonnement kunt nemen om creatieve, nieuwe spellen te spelen op je Apple-apparaat. Eigenlijk Apple-apparaten, want de dienst werkt op zowel je Apple TV, iPhone, Mac als iPad. En je kunt daarbij je PlayStation 4- of Xbox-controller gebruiken.

Voor een vast bedrag per maand (4,99 euro) heb je onbeperkt toegang tot de games die op Apple Arcade verschijnen. De games zijn reclamevrij speelbaar en er zitten ook geen in-app-aankopen in. Het is mogelijk om spellen offline te spelen, want het gaat hier niet om een streamingdienst maar om een download. Je kunt een abonnement delen met maximaal zes mensen via Instellingen > Delen met gezin. Beginnen je handen al te jeuken om te gaan spelen? Wij geven je vijf tips om meteen mee te beginnen.

Overland

Finji, dat eerder Night in the Woods maakte, komt met een strategiegame waarin je je beurten afwisselt met de tegenpartij. In Overland gaat het niet alleen om winnen, het gaat vooral om overleven. Je wordt enorm aan je lot overgelaten in de dorre wereld van Overland, maar het voordeel daarvan is dat je zelf kunt kiezen wat je gaat doen. Zo kun je vooral op zoek naar voedsel en drinken, maar je kunt ook socializen met anderen waardoor je meer te weten komt dat je mogelijk helpt te overleven. Overland kun je blijven spelen, want je krijgt elke keer dat je sterft op willekeurige basis een nieuwe wereld voorgeschoteld. En sterven, dat zal je doen, want Overland is moeilijk.