Dropbox wordt al sinds jaar en dag gebruikt om gegevens op te slaan, net als Google Drive. Wat het echter nooit heel fantastisch deed, was kansen bieden om bestanden binnen het systeem snel en makkelijker met een ander te delen. Daar komt verandering in, want er komt een nieuwe transferfunctie. Klinkt bekend?

Dropbox Transfer

Dat klinkt zeker bekend, want waar inmiddels veel mensen gebruik van maken als er een bestandsoverdracht nodig is, dat is WeTransfer. Hierop kun je een bestand tot 2 GB direct naar iemand mailen, of een link verkrijgen tot het bestand om op andere manieren te delen. Het is gratis, je hoeft je niet te registreren en het downloaden van een app is niet nodig.

Dropbox komt nu met Dropbox Transfer, waarmee je gemakkelijk vanuit je Dropbox een aantal bestanden in een keer tot een linkje kunt maken dat anderen kunnen downloaden. Je kunt bestanden tot 100MB versturen met een gratis Dropbox-account. Je kunt bovendien kiezen of ze na drie dagen verdwijnen (de standaard op WeTransfer) of na zeven dagen.

Dropbox Business

Heb je een Dropbox Business, dan krijg je de mogelijkheid om wel 100GB in een transfer te versturen, en deze bovendien van een wachtwoord te voorzien. Je kunt een specifieke verloopdatum toevoegen in plaats van slechts drie of zeven dagen. En, wat natuurlijk wel zo professioneel toont: je kunt de achtergrond van je transferpagina personaliseren.

Voor Dropbox-gebruikers is het natuurlijk een uitkomst, maar of het meer mensen naar Dropbox zal trekken, dat valt te betwijfelen. Immers heb je alsnog een account nodig en werkt Dropbox vaak met apps. Mocht je al een Dropbox-account hebben, dan kun je naar dropbox.com/transfer gaan om een of meer bestanden te verzenden. Je kunt ook in de desktop-applicatie op een bestand klikken en ‘Send with Dropbox Transfer’ kiezen. Gebruik je echter de applicatie op Mac-apparaat, dan kun je alleen als Dropbox Business-gebruiker Dropbox Transfer gebruiken.

Dropbox was het versturen al een tijdje aan het testen, dus het is goed om te zien dat het nu dan ook echt wordt geïmplementeerd. Maar de vraag is: zou je er ook speciaal een Dropbox-account voor nemen?