De Autoriteit Persoonsgegevens heeft een game gelanceerd die jongeren leert dat gegevens die ze online delen, in verkeerde handen terecht kunnen komen. Via de game leren de spelers dat het belangrijk is om persoonlijke gegevens goed te beschermen als je apps downloadt, games speelt of websites bezoekt. Als gegevens niet beveiligd worden opgeslagen, kan dat vervelende gevolgen hebben en ligt cybercriminaliteit op de loer.

“Jouw privacy, daar ga je zelf over”

“Vertel jij alles over jezelf aan iedereen? Echt álles? Waarschijnlijk niet. Want wat er in jouw hoofd, lijf en huis gebeurt, is van jou. Dat is privé. Ook als je online bent. Bescherm je persoonlijke gegevens dus goed als je apps downloadt, games speelt of websites bezoekt. Want jouw privacy, daar ga jij zelf over”. Met deze boodschap lanceert de Autoriteit Persoonsgegevens de game ‘Ben jij je telefoon de baas’.