Dronemaker DJI heeft zn roots in Hong Kong, dus des te opvallender als er nauwelijks nog DJI-drones verkrijgbaar zijn in de stad.

Recente modellen zoals de Mavic 2 en Mavic Air niet op voorraad in de online winkel van DJI Hong Kong. Een medewerker in de flagship store van DJI in het centrum van Hong Kong bevestigde donderdag dat ze geen voorraad meer hebben, behalve een combo-set van de Mavic 2 Pro en Smart Controller. Ook is er nog geen releasedatum voor de Mavic Mini.

DJI drones

De DJI drones zijn wél beschikbaar in andere oorden, zoals de VS en wellicht opvallend: Macau. De onlangs onthulde Mavic Mini, die wereldwijd kan worden gereserveerd, wordt in Hong Kong vermeld als niet beschikbaar”.

Een woordvoerder van DJI gaf aan dat het bedrijf “geen commentaar geeft op speculaties of geruchten,” en dat de beschikbaarheid van de Mavic Mini in Hong Kong op een later tijdstip zal worden aangekondigd.

Er is ook een tekort aan onderdelen, waardoor droneliefhebbers uit Hong Kong hun drones niet meer kunnen repareren. DJI daarover via de website: Omdat de accessoires die nodig zijn voor reparatie niet op voorraad zijn, kunnen we tijdelijk geen reparatieservice leveren voor uw Mavic 2 Pro of Phantom 4”.

Onderdelen

De onderdelen uit China laten komen biedt ook geen soelaas. Verschillende Chinese e-commercesites maken het onmogelijk om DJI-onderdelen te bestellen als je uit Hong Kong komt. Het gaat om onverklaarbare reden fout op het betalingsscherm.

Er zijn wel meer producten die Hong Kong nauwelijks binnenkomen, paraplus en gasmaskers bijvoorbeeld. Het is al vijf maanden onrustig in Hong Kong. De lokale bevolking protesteert tegen Chinese inmenging, terwijl de politie traangas en waterkanonnen inzet.