De advertenties voor Bitcoins waarvoor verschillende BN’ers worden gebruikt, zijn al lange tijd te zien op Facebook. In de advertenties wordt geprobeerd om gebruikers te misleiden door gebruik te maken van bekende Nederlanders om de geloofwaardigheid kracht bij te zetten. Daar zijn de gedupeerde BN’ers, die hiervoor geen toestemming hebben verleend, uiteraard niet blij mee.

Facebook gaat strenger optreden

John de Mol voert al tijden actie tegen Facebook om deze reden. Facebook belooft nu eindelijk dat het strenger op gaat treden tegen misleidende reclame, waaronder deze frauduleuze advertenties. Niet alleen John de Mol wordt misbruikt, ook ander BN’ers zoals Alexander Klöpping, Waylon en Matthijs van Nieuwkerk verschijnen in de advertenties. Op Twitter lezen we dat, in reactie op dit nieuws, Alexander Klöpping nog weinig vertrouwen heeft in de aanpak van het platform.