De man achter een van de meest succesvolle PlayStation-titels van dit jaar, Death Stranding, heeft een bijzonder record op zijn naam staan. Hideo Kojima staat namelijk met twee social media-records in het Guinness Book of World Records.

Hideo Kojima

Kojima, bekend van Metal Gear Solid, heeft het record op zijn naam staan van ‘meest gevolgde gamedirector op Twitter’ en van ‘meest gevolgde gamedirector op Instagram’. Dat is ook niet zo vreemd. Kojima is enorm aanwezig op social media en heeft vooral dit jaar veel buzz gecreëerd rondom zijn gloednieuwe game (en potentiële franchise) Death Stranding. Maar ook rondom hemzelf: hij ging even chillen met Shaun of the Dead-regisseur Edgar Wright en Kong-regisseur Jordan Vogt-Roberts, om maar een kleine selectie te noemen.

Het verschil tussen het aantal volgers dat de gamemaker op Twitter heeft versus Instagram, is enorm. Op Twitter kan hij rekenen op 2,8 miljoen volgers op zijn Engelse account en 811.000 op zijn Japanse, terwijl hij op Instagram op ‘slechts’ 888.000 volgers zit. Het is trouwens belangrijk om te benoemen dat hij ‘gamedirector’ is, want als gamedeveloper is hij bij lange na niet de winnaar van een social media-record.

Twitter-accounts

De maker van Minecraft heeft dat record op zijn naam staan. Markus ‘Notch’ Persson zit op 3,7 Twitter-volgers. Dat is bijna hetzelfde als Kojima’s Twitter-accounts opgeteld, maar het Japanse en Engelse account worden los van elkaar gezien en tellen dus niet als één. Andere populaire gamemakers op social media zijn John Carmack (Oculus) met ongeveer 850.000 volgers, Reggie Fils-Aime (ex-Nintendo) ongeveer 450.000 volgers en Ed Boon (NetherRealms) met ruim 550.000 volgers.

Ondertussen heeft Kojima officieel van Guinness World Records twee awards in ontvangst mogen nemen:

De records van Hideo Kojima