Over e-mailmarketing wordt veel geschreven. Onderwerpregels, segmentatie, doelgroepselectie, type mailings, complete campagnes, metrics enzovoorts. Bij Spotler hebben we een allesomvattende checklist voor jouw e-mailmarketing campagne opgesteld met maar liefst 49 tips en tricks. Zo til jij jouw e-mailmarketing campagnes naar een hoger niveau! In dit artikel geven we je er alvast 4:

1. Check je inboxvelden: mobile first!

De eerste prioriteit van elke e-mailmarketeer? Dat moet toch echt een hoge open ratio zijn! Je wilt immers dat je mailings gelezen worden. Zorg er dus voor dat je mailings (positief) opvallen in je inbox. Ga altijd voor mobile first: op een smartphone zie je 3 inboxvelden: de afzendernaam, de onderwerpregel en de snippet.

Het valt op dat deze inboxvelden nog te weinig aandacht krijgen. In onderstaande afbeelding zie je een willekeurige smartphone e-mail inbox:

spotler-mailbox