In Praag werd deze week zowel de nieuwe Škoda Octavia als de Octavia Combi (stationwagen) onthuld. Deze lancering was een mijlpaal voor het merk want het is precies 60 jaar geleden dat de eerste Octavia werd verkocht. Inmiddels staat de teller op ruim 6,1 miljoen verkochte exemplaren en kun je dus wel van een ongekend succes spreken. Maar nu staat dus alles in het teken van de vernieuwde Skoda Octavia. Het duurt wel nog even voordat we ze in Nederland zien rondrijden. De verwachting is dat de eerste auto’s rond de zomer 2020 worden geleverd. Hopelijk net op tijd voor de zomervakantie…

Octavia

De Octavia is voor Škoda een van de belangrijkste modellen. Het is al jaren de bestsellers als het gaat om de zakelijke rijder. Het gaat natuurlijk, zeker voor ons in Nederland, om de Octavia Combi. De vernieuwde Octavia Combi heeft behoorlijk wat voordelen en is vrij compleet. Zo is hij langer en breder geworden, is hij uitgerust met tal van technologische features en is hij qua design positief vernieuwd. De Octavia is een van de auto’s met de laagste luchtweerstand ter wereld en dat is gunstig voor het brandstofverbruik en de CO2-emissies. Maar wat misschien nog wel het meeste opvalt is het feit dat de Octavia toegankelijk en gewoon normaal is gebleven.

octavia-combi-rear-694362
Achterkant van de vernieuwde Skoda Octavia Combi