De Dutch Blockchain Coalition komt met een gratis online cursus om iedereen die geïnteresseerd is voorlichting te geven over wat blockchain nu precies is en waarvoor het kan worden toegepast.

De cursus gaat in op de vragen: Wat is blockchain en hoe werkt het? Hoe weet je wanneer je blockchain kunt gebruiken? En moet je kunnen programmeren om blockchain toe te kunnen passen? Deze gratis online cursus is vanaf vandaag voor iedereen te volgen via nationaleblockchaincursus.nl.

Tijdens de cursus licht een brede groep van blockchain kenners de mogelijkheden en uitdagingen van blockchain toe. Onder meer Prins Constantijn (TechLeap.NL) en oud-burgemeester van Eindhoven Rob van Gijzel (voorzitter Dutch Blockchain Coalition) komen aan het woord. Zij worden ondersteund door specialisten uit allerlei startups, bedrijven en organisaties die bij de coalitie zijn aangesloten en blockchain toepassingen ontwikkelen.

Ik denk dat het belangrijk is dat mensen begrijpen waar blockchain echt over gaat zodat zijzelf kunnen afwegen in hoeverre het voor hen relevant is. Net als bijvoorbeeld kunstmatige intelligentie is dit een hele belangrijke technologie met een enorme impact op maatschappij en economie. En dus is het voor iedereen belangrijk om een beetje te begrijpen waar het over gaat.

– Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Constantijn van Oranje