Ok, vrijwel ieder merk heeft inmiddels een SUV rondrijden. Ook Citroën heeft natuurlijk al een tijdje een echte SUV in haar assortiment te weten de Citroën C5 Aircross. Het is misschien wel de meest comfortabele en veelzijdige SUV in het segment. Hoewel de basis identiek is als die van de Peugeot 3008 of de Opel Grandland X is de auto meer dan onderscheidend te noemen. In het kort kun je hem samenvatten met de woorden; stoer, comfortabel en snel.

Als kind kreeg ik van mijn vader mee dat het bij de Citroën gaat om de fenomenale vering. Hier waren de Fransen heer en meester in. Als Citrofiel begon hij zijn “auto carrière” in een eend. Het merk Citroën groeide met ons als gezin mee of wij groeide met het merk mee, het is maar net hoe je ernaar kijkt. In ieder geval ben ik opgegroeid met een Citroën BX, Citroën Xantia en uiteindelijk een XM. De afgelopen jaren ben ik Citroen eerlijk gezegd een beetje uit het oog verloren. Of het nu de C1, C3 of de C4 Cactus was, ik had er niet heel veel mee. Maar tijden veranderen!

Citroën C5 Aircross SUV
Citroën C5 Aircross SUV heeft iets mystieks