Met al meer dan 1,5 miljoen verkochte exemplaren in ruim 90 landen sinds de introductie in 2013 is de Renault Captur een van de bestverkochte modellen in zijn klasse. In Nederland rijden er dan ook meer dan 45.000 van rond.

Maar de Captur heeft zichzelf opnieuw uitgevonden in een SUV-klasse die de afgelopen jaren erg concurrerend is geworden. Het getransformeerde model heeft nog altijd een duidelijke SUV-uitstraling maar oogt atletischer en dynamischer. De Captur is even veelzijdig als ooit, en aanpassingen in het interieur zorgen voor een nieuwe dimensie ten aanzien van technologie en kwaliteit.

Drive the Future

De marktintroductie van de volledig nieuwe Captur is onderdeel van het strategische plan Drive the Future (2017-2022) van Renault. De nieuwe Captur beschikt over een internationaal karakter. De nieuwe generatie komt dus op alle continenten onder dezelfde naam op de markt. Ook dus in Zuid-Korea, en dit nieuwe model zal ook in China geproduceerd worden, een strategisch belangrijke regio voor Renault.

Het belang van de Captur binnen de autogroep wordt ook benadrukt met de grote hoeveelheid technologie aan boord, waarmee hij voldoet aan de 3 pijlers voor toekomstige mobiliteit:

  • Elektrisch aangedreven: tegen het einde van het plan heeft Renault 8 volledige elektrische modellen en 12 geëlektrificeerde modellen in het aanbod. De nieuwe Captur is het eerste Renault model dat profiteert van de nieuwe E-TECH plug-in hybride aandrijflijn die door Renault in samenwerking met de Alliantie ontwikkeld is.
  • Connected: rond dezelfde periode moeten ook alle voertuigen op de belangrijkste markten volledig connected zijn. De nieuwe Captur loopt hierop vooruit met een nieuw multimediasysteem het Renault EASY LINK systeem.
  • Autonoom: tegen het einde van het strategische plan biedt Renault 15 modellen met autonome rijtechnologie. De Captur is daarbij een van de pioniers. Met de nieuwe Clio worden geavanceerde hulpsystemen nu al standaard aangeboden in het B-segment.
01_All-New-Captur
De vernieuwde Captur