Motorola onthulde deze week (zoals verwacht) de opvolger van de iconische klaptelefoon die een hele generatie in vervoering bracht: RAZR. De nieuwe Motorola razr is de eerste clamshell-achtige smartphone met een flexibel display dat doet wat niemand voor mogelijk hield. Het scherm vouwt namelijk helemaal open, wat resulteert in een vertrouwde en toch volledig unieke, mobiele gebruikerservaring.

Voegt een flexibel scherm iets toe?

Men vroeg zich af hoe een flexibel scherm bij zou dragen een een beter smartphonegebruik. En dus ontwikkelde en testte Motorola ruim 20 verschillende prototypen tijdens de eerste fasen van een consumentenonderzoek. Het zo vertrouwde clamshell-design bleek de ideale oplossing. Het pakt een concreet knelpunt van de consument aan – een mobiele telefoon moet bovenal mobiel (niet te groot en eenvoudig mee te nemen) blijven – zonder dat de bioscoopervaring die de consumenten zo waarderen in het gedrang komt. Dus ja, een flexibel scherm voegt zeker iets toe!

De nieuwe razr is verder vervaardigd uit hoogwaardig roestvrij staal en beschikt ook over 3D Gorilla Glass. Evenals zijn voorganger beschikt het toestel ook over een slank en mooi gestroomlijnd figuur. Er werd bewust niet met sterk contrasterende kleuren of materialen gewerkt om geen afbreuk te doen aan het naadloze design.

razr-new