Afgelopen nacht (van 14 op 15 november) organiseerde Game Mania een nachtopening voor het nieuwe Pokémon-avontuur van Pokémon Sword en Pokémon Shield voor de Nintendo Switch. Speciaal voor de fans werd er een nachtopening georganiseerd, zodat zij de allereerste konden zijn om een van de drie nieuwe partner-Pokémon: Grookey, Scorbunny of Sobble te kiezen. Iedereen die om klokslag middernacht voor de deur van Game Mania stond, kon als allereerste op reis door de prachtige Galar-regio, waar talloze nieuwe Pokémon op je wachten in uitgestrekte velden en wegen.

42 Game Mania’s

Er waren talloze lange wachtrijen met toegewijde Pokémon-trainers bij 42 Game Mania’s in Nederland als gevolg van deze nachtopening. In het totaal bracht dit meer dan 5000 “trainers” op de been. Om de beleving compleet te maken, speelde de iconische themamuziek uit de serie in alle winkels. Daarnaast waren tal van medewerkers en een aantal fans uitgedost in Pokémon-cosplay en gingen er fans in de rij via hun smartphone aan de slag met Pokémon Go.

Pikachu

De fans in de buurt van Utrecht konden pas echt hun hart ophalen, aangezien Game Mania een hele grote verrassing had geregeld: een echte lifesize Pikachu! Iedereen kon met Pikachu knuffelen en op de foto. Er zijn slechts enkele exemplaren in Europa beschikbaar van dit pak, dus Pikachu is alleen voor Game Mania ’s nachts opgestaan in de Benelux om erbij te zijn. Bovendien maakten Pokémon-trainers die zich taggen met Pikachu kans op een episch Pokémon-prijzenpakket.

Utrecht 2
Pikachu in Utrecht