Ford heeft zojuist officieel tijdens een spectaculaire show in Los Angeles de Ford Mustang Mach-E gelanceerd. De eerste volledig elektrische auto van het concern. Nadat we eerst moesten geloven dat Ford met een elektrische SUV op de markt zou komen die gebaseerd is (zeg maar met wat DNA) op de legendarische Ford Mustang is de werkelijkheid nog een stuk mooier. De volledige nieuwe elektrische SUV heeft gewoon de Mustang (Pony car) op zijn neus. Dan is het een Mustang, geen twijfels en Ford noemt hem dan ook de Ford Mustang Mach-E. We kunnen nu al zeggen dat deze Mach-E voor iedereen die een BEV (Battery Electric Vehicle) gaat kiezen er een meer dan serieuze optie bij heeft gekregen. De Ford Mustang Mach-E is veel meer dan alleen een statement van Ford. Deze auto gaat de wereld van Ford veranderen in al zijn facetten, zoals de Mustang en Ford GT dat ook hebben gedaan.

Ford Mustang

De Ford Mustang, het origineel, is een ‘American Icon’ en staat misschien wel symbool voor de gehele Amerikaanse auto-industrie. Een icoon, pure rock & roll, een statement, uitstraling, historie, vermogen, geluid (welke auto heeft een nightmode voor de buren?) en ga zo maar door. De auto is een filmster op zich en nog steeds mateloos populair. Je hoeft bij een Mustang helemaal niets uit leggen als je hem ziet. De auto is qua impact ook vele malen groter dan de meest verkochte auto ter wereld, de Ford F150.

FORD_MUSTANG_MACH-E__Studio_41
De nieuwe Ford Mustang Mach-E First Edition