Signify, wereldleider op gebied van verlichting, introduceersw onlangs een nieuwe service voor consumenten die het mogelijk maakt om online je (hang)lamp (lampenkap en lamptype) op maat te ontwerpen, te bestellen, in 3D te laten printen met recyclebaar materiaal en binnen 2 weken bij je thuis te laten bezorgen.

Na een pilotproject in de Benelux, breiden ze de consumentenservice nu uit over heel Europa. Zo kan iedereen met slechts een paar muisklikken online zijn eigen decoratieve hanglamp ontwerpen. Selecteer een basisontwerp, personaliseer het vervolgens en kies de grootte, kleur, textuur en patroon van de armatuur en het type LED-lamp, (incl. Philips Hue). Signify bezorgt het eindproduct binnen 2 weken bij je thuis.

Duurzaamheid

De 3D-geprinte hanglampen van Signify zijn vervaardigd met het oog op duurzaamheid. Het basismateriaal is een polycarbonaat dat sterk, hoogwaardig en 100% recyclebaar is.

Een typische 3D-geprinte hanglamp, met uitzondering van de elektronica en de lamp, heeft een 47% lagere ecologische voetafdruk dan een traditioneel vervaardigde metalen armatuur. Bovendien wordt er geen lijm gebruikt en hebben ze minder onderdelen. Ze wegen twee derde van het gewicht van een conventionele armatuur, wat zich vertaalt in een besparing van 35% op de CO2-uitstoot tijdens het transport.

De investering in 3D-printing illustreert het engagement van Signify om zijn klanten beter van dienst te zijn en tegelijkertijd de ecologische voetafdruk van het bedrijf en zijn klanten te verkleinen.

3D printing a luminaire 2 credit__Signify
3D printen van een lamp.