EasyJet maakte vandaag bekend dat het alle CO2-uitstoot van haar vluchten zal compenseren. Voor de uitstoot compensatie verwacht het Britse luchtvaartmaatschappij 25 miljoen pond (ongeveer 27 miljoen euro) uit te geven in 2020. De budget luchtvaartmaatschappij rapporteerde dit jaar 349 miljoen pond winst. Andere organisaties, zoals Sunweb en Air France, maakten eerder al vergelijkbare stappen om hun CO2-uitstoot te verminderen of te compenseren. EasyJet is echter de eerste, grote, luchtvaartmaatschappij die de maatregel op alle vluchten zal toepassen.

Tijdelijke maatregel

EasyJet geeft zelf aan dat dit een tijdelijke maatregel is en zeker niet de oplossing voor de lange termijn, maar dat ze nu actie willen ondernemen. Naast de compensatie van hun CO2-uitstoot werkt het bedrijf ook samen met Airbus om elektrische en hybride vliegtuigen verder te onderzoeken en ontwikkelen, om deze hopelijk in de toekomst in te zetten voor commerciële en passagiersvluchten. Hier kan het milieu echter niet op wachten, omdat dit volgens deskundigen nog vele jaren zal duren. Daarom zijn voorlopige maatregelen zoals die van EasyJet belangrijk om de impact van de uitstoot te beperken.