Daniel Fortesque is een ridder. Hij werd echter geëerd om iets dat hij helemaal niet had gedaan. Toch was hij de uitverkorene om de MediEvil-franchise te runnen en dat deed hij met verve. Het is jammer dat hij in de PlayStation 4-remake van het spel toch iets minder goed uit de verve komt.

MediEvil remake

MediEvil is een game die we in 1998 leerden kennen op de PlayStation. Het draait om de kleurrijke loser Sir Daniel Fortesque die in een hack-and-slash-game moet zorgen dat het een en ander wordt rechtgezet. Niet alleen voor de wereld, maar ook voor hemzelf. Hij wordt namelijk gezien als een held, terwijl hij eigenlijk maar een watje blijkt. In deze remake krijgt hij wederom de kans om zijn imago ditmaal echt waar te maken.

Het skeletje Daniel heeft niet alleen in het gameverhaal vaak pech, dat blijkt hij ook te hebben door weer tot leven te zijn gewekt in deze remake. Aan zijn enthousiasme ligt het niet en ongetwijfeld ook niet aan dat van de ontwikkelaars bij Other Ocean, maar de remake speelt niet lekker weg. Dat komt voornamelijk omdat het erg moeilijk is om aan de besturing te wennen. Je hebt in het hele spel niet volledige controle over wat je aandoenlijke hoofdpersonage allemaal doet. Dat de camera daar ook nog eens vrij ongemakkelijk bij beweegt, maakt dat er niet beter op.

MediEvil