Australis Seafoods in Chili heeft Signify geselecteerd als hoofdleverancier voor de onderwater LED-verlichting die men gebruikt voor de maritieme viskwekerijen. De belangrijkste reden hiervoor is omdat het gebruik van de aquacultuurverlichting van Signify een gezonde groei bevordert van de vissen, wat zich vertaalt in lagere voerkosten, minder infecties en schoner water.

“Volgens de VN wordt nu bijna 90% van de zeevisbestanden in de wereld volledig geëxploiteerd, overgeëxploiteerd of zelfs uitgeput. Er is nood aan een verstandig beleid om de visbestanden in stand te houden in combinatie met een meer verantwoorde viskweek”, aldus Bill Bien, CEO van Signify Agricultural Lighting. “Onze LED-verlichting zal Australis Seafoods helpen om de efficiëntie van de zalmkwekerijen op zee te verbeteren, de voederconversie te verhogen, de voerkosten te verlagen en het infectierisico te verminderen.”

Gezondere vis

De onderwaterverlichting van Signify bootst namelijk de zomerzon na, tot 100.000 lumen. Net als in de zomermaanden zet ze het voer beter om in groei (betere voederconversie), zodat er minder visvoer nodig is, wat resulteert in lagere kosten en als bijkomend voordeel schoner water. De verlichting die 5 meter diep is ondergedompeld, trekt de vissen aan en daardoor worden infecties door zeeluizen, die dichter bij de oppervlakte leven, drastisch verminderd.

Aquaculture_lighting_2