Met het aflopen van 2019 loopt er ook een decennium af. Eentje waarin smartphones een steeds grotere rol in ons leven gaan spelen en eentje waarin de social media die een decennium eerder ontstonden écht tot bloei kwamen. Deze apps hadden we bijna allemaal op onze telefoons dit decennium.

Maps

Of je nu een Android-telefoon hebt met daarop Maps van Google of een iPhone met Maps van Apple, wat hebben we een goede navigatie nodig gehad de laatste tien jaar. Of dat nu is in de auto in plaats van een TomTom-navigatiesysteem, of om simpelweg een betaalautomaat of restaurant in de buurt op te sporen: deze apps hebben ons heel wat ongemakkelijke momenten bespaard. Je kunt erdoor naar een ander land reizen zonder dat je van te voren hebt uitgetekend hoe je van je vliegveld naar je hotel moet komen, waar je hotel überhaupt is en welk OV je daarvoor moet nemen.