Het is eerst wel even wennen. Je ene Joy-con klik je in een soort autostuur-achtige houder en de ander stop in een elastieken band om je been. Je moet vervolgens dat autostuur, oftewel de Ring-Con, uitrekken en juist indrukken, wat voelt alsof je hem stukmaakt. Toch blijkt hij wel tegen een stootje te kunnen. Dat is maar goed ook, want nog geen half uur later gebruik je die Ring-Con in Ring Fit Adventure op Switch alsof je nooit anders hebt gedaan.

Ring Fit Adventure

Het is tof hoe iets eerst onwennig is, maar al gauw heel normaal wordt. Dat heeft Nintendo al bewezen door ons met Wii van de bank te krijgen, maar die potentie heeft Ring Fit Adventure ook. Met die Ring-Con moet je namelijk richten op dingen langs de kant van je hardlooptocht om goodies te verzamelen, terwijl de Joy-Con om je been meet of je wel echt rent (op je plaats) en hoe snel. Ja, je moet niet alleen van de bank af voor Ring Fit Adventure, Nintendo laat ons voor het eerst ook echt peentjes zweten. Zeker als je een beetje een fanatieke speler bent, dan zal je al gauw merken dat je conditie na een tijdje flink gebruiken ook echt wat beter wordt.

Ring Fit Adventure