Tieners zijn nog steeds dol op TikTok ondanks het feit dat de app inmiddels een twijfelachtige reputatie geniet. Zelfs de geruchten dat de Chinese overheid aan de touwtjes trekt bij TikTok lijkt de app niet te deren.

Eerder deze maand werd bekend dat ByteDance, het Chinese moederbedrijf van TikTok, druk uitoefende op Amerikaanse moderators om voor Beijing onwelgevallige content te censureren. TikTok zegt dat het inmiddels de moderatie richtlijnen voor Amerikaanse content heeft gewijzigd.

TikTok en Generatie Z

Het kernpubliek van TikTok is Generatie Z, jonge mensen die als geen ander weten hoe het Internet hun privacy aantast, maar zich een leven zonder Internet en social media simpelweg niet kunnen voorstellen. Deze generatie gaat akkoord met de beperkte grip op hun online privacy.

TikTok-gebruikers zijn bovendien buitengewoon openhartig. Ze weten dat hun korte video’s nooit echt privé zijn, maar beschouwen TikTok als een ruimte die zich buiten de invloedsfeer van ouders en andere gezagsdragers bevindt.

The Best TikTok Compilation of October 2019