Facebook-CEO Mark Zuckerberg had zichzelf voor dit jaar een uitdaging gegeven. Hij wilde graag een aantal publieke discussies hosten over de toekomst van technologie in onze maatschappij. Het plan was om dat elke week te doen, maar hij heeft er dit jaar tot nu toe maar zes gedaan.

Kritiek op Zuckerberg

Er was toen hij startte al kritiek op het plan van de Facebook-CEO. TheVerge meende dat Zuckerberg wel iets beters had kunnen doen met zijn tijd, dan deze spenderen aan live entertainment. Dat vond hij blijkbaar zelf ook, want het is hem dus niet gelukt om er meer dan zes te doen, in plaats van de ongeveer vijftig stuks die hij wilde doen.

De zes discussies waren bovendien helemaal niet zo publiek. Het was gedeeltelijk van tevoren opgenomen en vaak was er niet eens een publiek aanwezig. De gesprekken gingen over journalistiek, geschiedenis, gezondheidsonderzoek, privacy en Facebooks Oversight Board. Erg divers was het ook niet: bijna elke keer zat hij tegenover blanke mannen die flinke invloed hadden in de tech-industrie.