Magento, aanbieder van een open source e-commerce platform, heeft aangekondigd dat zij vanaf 1 juni 2020 geen ondersteuning meer bieden voor de inmiddels verouderde Magento versie 1. Het is mogelijk om Magento 1 te blijven gebruiken, maar het risico op veiligheidslekken is groot, omdat er geen software-updates meer doorgevoerd worden. Een overstap naar Magento 2 is daarom noodzakelijk, maar tot nu toe hebben nog weinig shops de overstap gemaakt. Maar liefst 250.000 Magento shops zullen volgend jaar zonder patches komen te zitten. Wat nu?

Verouderd Magento 1 systeem

De support voor Magento 1 stopt, omdat het platform draait op een verouderd systeem. Niet alle technieken zijn even efficiënt en het systeem is gerust op een vrij zware basiscode. Vandaar de introductie van Magento 2.0 in 2015, waar vanaf volgend jaar ook alle pijlen op gericht zullen zijn.

Vanaf het moment dat Magento communiceert dat de support daadwerkelijk stopt, hebben gebruikers 18 maanden de tijd om over te stappen op Magento 2.