Kinderen en tieners laten steeds vaker de bekende social media platforms Instagram, Facebook en Snapchat liggen en schakelen over het sociale medium: TikTok. De TikTok app is razend populair onder jongeren, terwijl de meeste mensen boven de dertig het niet eens kennen.

Wat is TikTok?

TikTok is een gratis app voor iOS en Android waar gebruikers zichzelf filmen terwijl ze dansen, playbacken, zingen, of juist humoristische content maken zoals Vine dat ook deed. De video’s bewerk je met behulp van effecten en filters. Nadat de gebruiker de video, die meestal 15 seconden duurt, online plaatst, kunnen mensen de post liken en er op reageren. Een gebruiker kan de video ook meteen doorplaatsen naar andere social media kanalen, zoals bijvoorbeeld Facebook. De app maakt dit een stuk makkelijker dan zijn concurrenten.

Voorheen stond TikTok beter bekend als Musical.ly, wat in 2016 werd gekocht voor 1 miljard dollar door het Chinese bedrijf ByteDance, waarna het in 2017 fuseerde met de app TikTok.

Wat is TikTok (compilatie november 2019)