De oprichters van Google, Larry Page en Sergey Brin, doen een stapje terug. Page was CEO van het moederbedrijf Alphabet met als rechterhand Brin. Beide heren dragen het stokje over aan Sundar Pichai. Geen vreemd besluit: Pichai is momenteel al CEO van Google en zal deze baan erbij doen.

Alphabet en Google

Op het blog van Google schrijft het duo: “Nu Alphabet staat, en Google en de rest efficiënt opereren als onafhankelijke bedrijven, is het een natuurlijk moment om onze managementstructuur te simplificeren. We zijn nooit mensen geweest die vasthielden aan managementrollen als we dachten dat er een betere manier was om het bedrijf te runnen. En Alphabet en Google hebben niet langer twee CEO’s en een President nodig.

Vanaf nu zal Sundar de CEO zijn van zowel Google als Alphabet. Hij is als topman verantwoordelijk voor het leiden van Google en het beheren van Alphabet’s investeringen in ons portfolio met andere bedrijven. We blijven toegewijd aan Google en Alphabet voor de lange adem en blijven dan ook actief betrokken als Board members, aandeelhouders en mede-oprichters. Plus, we zijn van plan om regelmatig met Sundar te blijven praten, zeker over onderwerpen waar we passie voor hebben.”