December is inmiddels traditioneel de maand van de overzichten en lijstjes. Van de de populairste apps op iOS en Android, en de populairste hashtags op Twitter, naar de best bekeken videos op YouTube en natuurlijk ook de meest beluisterde nummers op Spotify. Laatstgenoemde kwam vorig jaar al voor iedere gebruiker met een persoonlijk overzicht van het afgelopen jaar. En dat is dit jaar weer het geval! Dus ben je benieuwd waar jij het afgelopen jaar het meest naar geluisterd hebt? Check dan later deze week je persoonlijke jaaroverzicht op: Spotify Wrapped.

Spotify Wrapped 2019

Dit jaar claimt Post Malone de plek van meest gestreamde artiest met meer dan 6,5 miljard streams wereldwijd. De rapper-singer-songwriter staat voor het eerst bovenaan Spotify’s Wrapped lijst. Uiteraard heeft zijn album Hollywood’s Bleeding meegeholpen aan dit succes. Het is dan ook het op een na meest gestreamde album wereldwijd.

Daarna volgt de pas 17-jarige Billie Eilish. Wat een jaar was het voor deze singer-songwriter. Dit jaar kwam haar album WHEN WE ALL FALL ASLEEP, WHERE DO WE GO? uit. Dat inmiddels goed is voor meer dan 6 miljard streams. En daarmee tevens het meest gestreamde album van het afgelopen jaar. Ook nog eens goed voor een nieuwe mijlpaal, want Billie is de eerste vrouwelijke artiest die met haar album bovenaan de Wrapped-lijst van meest gestreamde albums staat. Haar hit ‘bad guy’ is overigens het op een na meest gestreamde nummer van het jaar.

Meest gestreamde artiest

 1. Post Malone
 2. Billie Eilish
 3. Ariana Grande
 4. Ed Sheeran
 5. Bad Bunny

Meest gestreamde vrouwelijke artiest

 1. Billie Eilish
 2. Ariana Grande
 3. Taylor Swift
 4. Camila Cabello
 5. Halsey

Meest gestreamde mannelijke artiest

 1. Post Malone
 2. Ed Sheeran
 3. Bad Bunny
 4. Khalid
 5. J Balvin

Meest gestreamde nummers

 1. “Señorita” – Camila Cabello, Shawn Mendes
 2. “bad guy” – Billie Eilish
 3. “Sunflower” – Post Malone, Swae Lee
 4. “7 Rings” – Ariana Grande
 5. “Old Town Road – Remix” – Lil Nas X, Billy Ray Cyrus

Meest gestreamde albums

 1. WHEN WE ALL FALL ASLEEP, WHERE DO WE GO? – Billie Eilish
 2. Hollywood’s Bleeding – Post Malone
 3. thank u, next – Ariana Grande
 4. No.6 Collaborations Project – Ed Sheeran
 5. Shawn Mendes – Shawn Mendes
Spotify_Wrapped_2019_static
Hier luisterde de wereld naar in 2019.