Amazon zien wij eigenlijk als de wereldwijde bol.com. En die vergelijking is niet helemaal onterecht. Begonnen als online boekhandel en inmiddels uitgegroeid tot een enorm online retailbedrijf. Naast de verkoop van ontzettend veel producten heeft Amazon ook een eigen speaker (Alexa) en e-reader (Kindle).

En dan is er ook nog Amazon Prime, een lidmaatschap waarmee je allerlei extra’s krijgt. In de Verenigde Staten betekent dit onder andere gratis bezorging en toegang tot Prime Video en Music. Jaarlijks is er zelfs een ‘Prime Day’, met enorm hoge kortingen. Prime-leden kunnen die dag losgaan op aanbiedingen.

Best of Prime 2019

Amazon presenteert ieder jaar een ‘Best of Prime’-overzicht. Dit is altijd een interessante lijst die laat zien wat er op dit moment leeft in de wereld. Om te beginnen heeft Amazon nog nooit zoveel Prime-leden gehad als in 2019. Die hebben massaal online producten besteld op de site, gekeken naar Prime Video en geluisterd naar Prime Music.

De meest bestelde artikelen zijn de Echo Dot, Fire Stick 4K en avocado’s. Die laatste lijkt misschien een vreemde eend in de bijt maar is dat toch niet echt. Je kunt namelijk ook boodschappen bestellen en laten bezorgen via de site.

The Marvelous Mrs. Maisel

Deze serie is de meest bekroonde Amazon Prime Original van dit jaar. Het won maar liefst 27 awards in 2019, waaronder 16 Emmy’s. Fans van series zoals Mad Men kunnen The Marvelous Mrs. Maisel vaak wel waarderen. Het speelt zich af in de jaren 50 en de hoofdrol wordt gespeeld door Rachel Brosnahan. Inmiddels is de serie toe aan zijn derde seizoen en dat start toevallig morgen.

Dit bericht bekijken op Instagram

In case you need a refresher before Season 3 drops this Friday, here’s a recap of Season 2 in 60 seconds.

Een bericht gedeeld door Amazon Prime Video US (@amazonprimevideo) op