Pakweg 5 jaar geleden kon je je bijna niet voorstellen dat televisiekijken ooit zou verdwijnen. We begonnen wel met abonnementen op streamingdienstendiensten, maar dit stond nog in de kinderschoenen. On demand kijken naar programma’s, films en series is anno 2019 toch wel de norm aan het worden. We schreven er al eerder artikelen over, vooral jongeren zien de toegevoegde waarde van zogenaamde ‘lineaire televisie’ steeds minder.

Televisie- en filmgewoonten van Nederlanders

Eind vorige maand vond de Heroes Dutch Comic Con plaats in Utrecht. Veronica Superguide deed onderzoek onder de bezoekers naar hun televisie- en filmgewoonten. Bijna 40% kijkt nooit meer naar lineaire televisie. De tijd die we vroeger doorbrachten met het kijken naar tv-shows en soaps, is ingeruild voor films en series. En de tv-programma’s die we nog wel willen zien, bekijken we massaal on demand. Het aanbod aan streamingdiensten is inmiddels enorm, dus er is eigenlijk altijd wel een interessante serie die je leuk vindt. Vaak toch een stuk aantrekkelijker dan de zoveelste herhaling op televisie.

Naast het vragen naar het televisiekijken, deed Superguide ook een klein onderzoek naar de meest populaire films en series onder bezoekers. Deze noemden Avengers: Endgame als favoriete film van 2019.

Dit bericht bekijken op Instagram

We hebben op @dutchcomiccon onderzoek gedaan jullie kijkgedrag! 4 op de 5 mensen zegt dat films en series hen door moeilijke tijden helpen, en dat snappen wij als geen ander! Kunnen jullie je vinden in de resultaten? Meer via de link in bio! #onderzoek #dutchcomiccon

Een bericht gedeeld door Veronica Superguide (@veronicasuperguide) op