De populaire streamingdienst Spotify komt met een optie voor adverteerders om video-ads op het platform te plaatsen. De mogelijkheid is vanaf nu beschikbaar op Spotify Ad Studio, het self-service platform voor adverteerders. En dat is behoorlijk interessant voor bedrijven omdat ze hiermee weer op een andere manier hun (jonge) doelgroep kunnen bereiken. Merken kunnen op het platform hun boodschap overbrengen met visuele storytelling. Gebruikers zien deze ads dan verschijnen terwijl ze een playlist of podcast streamen.

Geluid staat altijd aan

Op andere platforms, zoals bijvoorbeeld Instagram of Facebook, hebben veel gebruikers hun geluid uitstaan. Dan komt de boodschap die in een filmpje wordt verteld, niet helemaal over zoals je het als adverteerder hebt bedoeld. Het grote voordeel van adverteren op Spotify kan dan ook juist het geluid zijn. Alle gebruikers hebben het geluid namelijk aan staan. Het combineren van audio en video zorgt voor een twee keer zo hoge interactie op Spotify, zo blijkt uit onderzoek van het platform. De reclame-inkomsten bestaan voor gemiddeld 25% uit video.

Spotify Ad Studio Video Still