De nieuwe Opel Mokka zonder X maar wel elektrisch

De nieuwe Opel Mokka zonder X maar wel elektrisch

Het heeft gewoon zo moeten zijn, de eerste echt nieuwe auto gebaseerd op de Opel GT X Experimental moet wel elektrisch zijn en krijgt ook als eerste de Opel Vizor. Die laatste bepaald ook het gezicht van een nieuwe generatie auto’s bij Opel. Als je de eer hebt gehad om met wat Europese collega’s van dichtbij de ontwikkeling van de GT X mee te hebben mogen maken dan is deze lancering in veel opzichten best wel speciaal.

De nieuwe Opel Mokka-e

Het is een compliment aan Opel om zo dicht bij de GT X Experimental te zijn gebleven. Deze nieuwe Opel Mokka-e is een fraai gestileerde SUV geworden en met een hypermoderne Pure Panel cockpit. Familieleden bij PSA zullen best met enige jaloezie kijken naar deze nieuwe designtaal van de voormalig ‘geen woorden maar daden’ sponsor. Wat dat betreft komt de Mokka net één voetbalseizoen te laat. Opel heeft zich aan zijn woord gehouden bij dit ontwerp. Het resultaat mag er wezen en daar is zelfs de coach van Liverpool het mee eens.

Opel Mokka, zonder X

Duidelijk is dat veel merken struikelen over de naam van een nieuwe generatie van modellen. Geen nieuwe Mokka X (Grandland X enz), geen Mokka X Electric of Mokka-e, nope, de nieuwe Opel Mokka heet Opel Mokka die dan wel in 3 versies op de markt komt. Als een elektrische Mokka naast een benzine en diesel uitvoering. Bij de Mokka staat er desondanks achterop een -e- maar officieel gebruikt het merk deze (nog even) niet in de naam. Dat heeft met de marktbenadering te maken van PSA. We zagen iets dergelijks ook al bij de introductie van de Peugeot 208 en ook bij de aankondiging van de Citroen ë-C4.

Opel_Mokka-e_01

lyca

Reacties zijn gesloten.
Nederlands Nederlands English English Français Français Deutsch Deutsch Italiano Italiano Español Español