De eerste televisiecommercial van het Nederlandse VanMoof is geweerd op de Franse televisie. Alleen die boodschap al doet je wenkbrauwen fronzen. Dan moet het wel een heel heftige commercial zijn toch. De reden is kort maar krachtig, de VanMoof televisiecommercial zou namelijk ‘een klimaat van angst’ veroorzaken. Huhhh stop de pers, een commercial over een elektrische fiets die een uitzendverbod opgelegd krijgt in Frankrijk. Hoe ‘bizarre’ is dat.

We gaan even een weekje terug. Reuters komt met nieuws over de explosieve groei van e-bikes in Frankrijk. ‘Sellers of electric bikes in Paris are seeing sales double and even triple after a surge in interest as the city returns to a new normal’ (zie Tweet onderaan). Elektrische fietsen aka e-bikes gaan als warme broodjes over de toonbank.

Wat is er mis met de commercial van VanMoof..

Wat is er dan mis met de commercial van VanMoof? Het Nederlandse innovatieve fietsenmerk wil mensen inspireren om eens opnieuw na te denken over de manier waarop ze van A naar B komen en te laten zien hoe zij positief kunnen bijdragen aan de wereld waarin zij leven. Dat zouden meer merken mogen doen in 2020, positief nieuws zou je kunnen zeggen.

Natuurlijk heeft de commercial ook een commercieel doel, immers om VanMoof’s nieuwe generatie slimme e-bikes in de schijnwerpers te plaatsen, de VanMoof S3 & X3. VanMoof noemt deze fiets een keerpunt voor het ‘fiets-meets-tech’ bedrijf. De nieuwe e-bikes worden omschreven als de meest geavanceerde e-bikes die het bedrijf ooit heeft geproduceerd, toegankelijk en betaalbaar.

VanMoof Time to ride the future