De pagina ‘shopping’ wordt voor Google en hun adverteerders steeds belangrijker. Waarschijnlijk kijk je er zelf ook weleens op als je op zoek bent naar een product. Het is namelijk een fijne tool om prijzen te kunnen vergelijken. In april kondigde Google aan dat alle verkopers hun producten gratis kunnen laten zien op het tabblad Shopping. Nu blijkt dat deze daarnaast verschijnen op de hoofdpagina met zoekresultaten.

Google laat producten vaker zien

Google biedt hiermee retailers de kans om hun producten extra onder de aandacht te brengen zonder dat zij hiervoor hoeven te betalen. Het is voor de zoekmachine bovendien een manier om te concurreren met Amazon. En uiteindelijk meer adverteerders binnen te halen. In de Verenigde Staten wordt deze werkwijze al even gehanteerd.

Aantal klikken op vermeldingen en advertenties neemt toe

Nu de shopping zoekresultaten op de hoofdpagina worden getoond zegt Google dat het aantal klikken op advertenties en gratis vermeldingen met 70 procent is gestegen en het aantal vertoningen met 130 procent. Vooral kleine en middelgrote bedrijven profiteren van de honderden miljoenen mensen die Google dagelijks gebruiken om producten te vinden, vergelijken en kopen.