Het is geen verrassend nieuws dat we meer data verbruiken, maar de mate waarin deze aantallen stijgen is wel opmerkelijk te noemen. Wist je dat we met zijn allen in kwartaal 1 van 2020 34 procent meer data hebben verbruikt dan in dat eerste kwartaal in 2019? Dat concludeert de Autoriteit Consument en Markt in de Telecommonitor.

Veel meer MB’s

We hebben er met zijn allen in de eerste drie maanden van dit jaar maar liefst 214 miljard MB doorheen gejaagd. Het gaat dan om mobiele data, die wordt gebruikt op smartphones en tablets. Een flinke stijging, want dat was vorig jaar nog 159 miljard MB. En vorig jaar was het al flink gestegen ten opzichte van 2018.

Dat komt in de eerste plaats omdat we onze telefoon voor steeds meer zaken zijn gaan gebruiken. Hierdoor gebruiken we hem vaker. Bovendien zijn de bestanden die we downloaden of streamen gemiddeld steeds zwaarder. En ja, juist omdat internet op de smartphone steeds goedkoper is, waardoor je voor vrij weinig geld steeds makkelijker een onbeperkt internet-abonnement kunt afsluiten, wordt er waarschijnlijk minder vaak naar wifi gegrepen.