Uber begon een aantal jaar geleden als een nieuwe en goedkopere taxidienst, inmiddels is het veel meer dan dat. Niet alleen kun je al een tijdje eten laten bezorgen door Uber Eats, Uber Connect inzetten als koerier en staan er in een aantal steden elektrische Uber deelfietsen, nu wil het bedrijf nog een stapje verdergaan en boodschappen gaan bezorgen. Het is niet zomaar een wild plan, maar tot in detail uitgewerkt in samenwerking met Cornershop. Dit on-demand platform voor bezorging van boodschappen is actie in Latijns-Amerkia, Canada en binnenkort ook de Verenigde Staten.

Boodschappendienst slimme zet tijdens crisis

Uber is hard getroffen door de coronacrisis. De afgelopen maanden hebben veel minder mensen gebruikgemaakt van de taxidiensten van het bedrijf. De diensten van Uber Eats en Uber Connect werden uitgebreid en nu gaat het bedrijf zich ook richten op een nieuwe boodschappendienst.

In de Verenigde Staten heeft Uber in 2014 al kort geëxperimenteerd met het bezorgen van houdbare supermarktartikelen zoals luiers en tandpasta. Nu gaat het bedrijf veel verder dankzij de samenwerking met Cornershop. Daarnaast heeft Uber deals gesloten met lokale bedrijven in de kruidenierssector in het Verenigd Koninkrijk, Australië en meerdere Europese landen. Of dat in Nederland ook het geval is weten we nog niet.