The Sims 4 is inmiddels al jaren uit, maar het houdt de gemoederen nog altijd bezig. Niet alleen omdat in de game een groot aantal mogelijkheden is waarmee je je hele leven nog voort zou kunnen. Er is nu zelfs een realityserie van het simulatiespel: The Sims Spark’d.

The Sims Spark’d

Voordat je een soort virtuele Keeping up with the Kardashians verwacht: het is niet een show die zich afspeelt in de game. Het idee is dat mensen hun mooiste creaties kunnen tonen. Dus er zit een groep enthousiaste Simmers klaar om opdrachten uit te voeren, een beetje zoals LEGO Masters maar dan niet met fysieke blokjes, maar achter de computer. Er staat een boel op het spel (pun intended): je kunt 100.000 dollar winnen.

Het klinkt misschien wat oninteressant, een stelletje gamers achter een computer, maar EA belooft een show waarin op creatieve manier wordt getoond hoe creatief de kandidaten zijn. Het moet dus meer zijn dan kijken naar mensen die computeren. Bovendien is The Sims dit jaar 20 (!) jaar oud, dus wordt er ongetwijfeld naar feestelijke manieren gezocht om dat jubileum te vieren.