Je moet er even op wachten, maar dan heb je ook wat. Tegen eenieders verwachting in is Netflix-reeks The Crown toch nog verlengd. Het idee was eigenlijk om de avonturen van Queen Elizabeth te laten stoppen na seizoen vijf, maar uiteindelijk is er nu gekozen om een zesde en laatste seizoen te maken.

The Crown

The Crown loopt sinds 2016. De serie, gemaakt door Peter Morgan, heeft niet zo lang geleden een bijzondere verandering doorgemaakt. Waar Claire Foy in de eerste twee seizoenen de koningin speelde, nam Olivia Colman dat stokje van haar over voor het derde en vierde seizoen. Het vijfde en zesde seizoen betekent weer een nieuwe queen, namelijk Imelda Staunton.

Er zijn dus al een paar waardige Queens die de revue hebben gepasseerd en dat is niet onopgemerkt gebleven. De serie heeft diverse prijzen gewonnen en talloze nominaties bi bijvoorbeeld de Emmy’s (26 nominaties voor de eerste twee seizoenen). De reeks wordt onder andere bejubeld om de historische accuraatheid.